Sami Karjalainen

Moro! Olen Sami Karjalainen, mainostoimistoyrittäjä ja vihreiden kuntavaaliehdokas Nokialta. Ikää minulla on 41 vuotta ja asun Koskenmäessä avomieheni kanssa. Olen kotoisin Kajjaanista, opiskellut medianomiksi Oulussa ja asunut Pirkanmaalla vuodesta 2008 lähtien. Olen fleksaava kasvissyöjä, rakastan saunomista, uimista sekä pyöräilyä. Lisäksi kirjoittelen kolumneja Nokian Uutisiin. Entä mitä muuta?

Vanhat talot lähellä sydäntä

Vanhojen talojen estetiikka on viehättänyt minua jo vuosikausia: pönttöuunit ja kakluunit, ”huonosta lasista” tehdyt ikkunat sekä narisevat lautalattiat ovat persoonallisia ja hurmaavia. Vanhoilla taloilla on tarinoita – aivan kuten nykyisellä kotitalolla, jossa on aikoinaan toiminut sekatavarakauppa.

Sami Karjalainen remonttihommissa: Pelastetaan vanhat talot!

Asun 120 vuotta vanhassa talossa Nokian Koskenmäessä. Vapaa-aikaani kuuluu talon remontointia. Tällä hetkellä työn alla on julkisivuremontti, mikä on todella hidasta puuhaa. (Kuva: Daniel Matvejenko)

Olen ollut mukana laittamassa pystyyn Nokian vanhat talot -tapahtumaa. Se ehdittiin järjestää ensimmäisen kerran vuonna 2019, mutta viime vuonna korona esti tapahtuman.

Tuore nokialainen

Sami Karjalainen: Nokialla on upeaa vanhaa teollisuusmiljöötä

Olen asunut Nokialla vuodesta 2017 lähtien. En tuntenut kaupunkia juurikaan entuudestaan. Oikeastaan päädyin tänne lähes sattumalta: hakusessa oli tietyt speksit täyttävä vanha talo, ja Nokialta sellainen sattui löytymään.

Sittemmin Nokia on hurmannut minut. Tällä kaupungilla todellakin on vahva historia ja se on läsnä monessa paikassa leveine katuineen sekä upeine tehdasrakennuksineen. Vaikka historia on vahva, niin silti täällä syntyy uutta – aivan kuten Nokian slogankin kertoo.

Yrittäjyys on elämäntapa

Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 2015 lähtien. Yhden miehen yritykseni Vehree mainostoimisto tarjoaa palveluita markkinoinnin suunnitteluun: teen mm. logoja ja yritysilmeitä, nettisaitteja, esitteitä ja paljon muuta. Ainiin: jos haluat tietää, mikä yhdistää puheliaita veljeksiä, kikhernenuudeleita ja soramonttua, niin vastauksen löydät Vehreen blogista.

Olen mukana Nokian yrittäjien hallituksessa.

Olen mukana Nokian Yrittäjien hallituksessa. Siellä olen ollut mukana puuhaamassa nuorille ja nuorenmielisille yrittäjille suunnattua toimintaa Nokian Nynnyjen muodossa.

Yrittäjyys on minulle elämäntapa. Rakastan siihen liittyvää vastuuta ja vapautta. Yrittäjänä saan itse päättää vaikkapa siitä, jos haluan tehdä lyhyempää työaikaa. Vähemmälläkin työllä voi menestyä. Ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot.

Vihreys on arjen valintoja

Vihreys merkitsee minulle puhdasta luontoa ja kestävää kehitystä, mutta ennen kaikkea se on arjen tekoja. Meistä itse kukin voi osallistua ilmastonmuutoksen ehkäisyyn yksinkertaisilla valinnoilla. Ostetaan harkiten, suositaan kestäviä tuotteita sekä kirpputoreja. Lajitellaan jätteet, käytetään joukkoliikennettä. Valitaan lautaselle entistä useammin lähellä tuotettua kasvisruokaa.

Ruutanan luontopolku on yksi Nokian helmistä

Ruutanan luontopolku on yksi Nokian helmistä. (Kuva: Berni Beudel)