Sami Karjalainen

Vihreiden varavaltuutettu ja
mainostoimistoyrittäjä Nokialta

Samin kuntavaaliporkkanat

Porkkana #1

Enemmän porkkanaa vanhojen rakennusten suojeluun

Nokialla on käynnissä vanhojen talojen purkuvimma, jolle on laitettava stoppi. Vanhojen rakennusten suojelusta, säilyttämisestä ja korjaamisesta on tehtävä ensisijainen vaihtoehto. Tarvitaan lisää inventointeja, jotta saadaan kartoitettua ajantasaiset suojelutarpeet.

Porkkana #2

Enemmän porkkanaa Nokianvirran rantojen kehittämiseen

Nokianvirran rannoilta kaupungin keskustasta on saatava puskat pois, alueet on saatava kaupunkilaisten käyttöön. Kaupunkisuunnitteluun on saatava enemmän kunnianhimoa. Suunniteltua kevyenliikenteen väylää Edeniltä Sahanrantaan tulee jatkaa aina Tehdassaareen asti. Sahanrantaan tulee rakentaa tiivis puukerrostalojen alue.

Porkkana #3

Enemmän porkkanaa koululaisten lautasille

Nokialaisissa kouluissa ja päiväkodeissa syödään yhä liikaa eläinperäisiä tuotteita eli lihaa ja maitoa. Tämä ei ole terveellistä eikä hyväksyttävää ilmastonmuutoksen kannalta. Lähellä tuotetun kasvisruoan osuutta nokialaisissa kouluissa ja päiväkodeissa on lisättävä.

Porkkana #4

Enemmän porkkanaa yrittäjyyteen

Nokialla on tehty paljon hyvää yrittäjien eteen. Kaupungin ja Nokian yrittäjien vuoropuhelu toimii. Jatketaan asioiden kehittämistä: nyt tarvitaan lisää porkkanaa julkisten hankintojen pilkkominen pienemmäksi niin, että paikalliset pk-yrittäjät pääsisivät niihin helpommin mukaan. Myös yrittäjyyskasvatusta ja -koulutusta tarvitaan lisää.

Porkkana #5

Enemmän porkkanaa sateenkaari-ihmisille

Nokian tulee osallistua Setan Sateenkaarikunta-ohjelmaan, jotta  jokainen voi elää avoimesti omana itsenään ja tulla kohdatuksi yhdenvertaisesti. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt tulee huomioida kaupungin toimissa paremmin. Tehdään tämä teema näkyväksi siten, että Nokian kaupunki osallistuu Pride-viikon liputukseen.