Blogi2022-12-15T11:09:47+02:00

Blogi

Koskenmäen vanha kirjasto ja päiväkoti puretaan – tilalle rivitaloja

22.2.2023|

Orelinkatu 6-8:ssa sijaitsevat vanhat kirjasto- ja päiväkotirakennukset on tarkoitus purkaa. Tilalle on suunnitteilla rivitaloasuntoja. Rakennukset ovat olleet pääosin käyttämättöminä useita vuosia ja ne ovat huonossa kunnossa. Jälleen kerran vanhat rakennukset on jätetty ränsistymään ja odottamaan purkutuomiota.

Mikä on Nokian uimahallin kohtalo?

18.10.2021|

Otsikon kysymys on tulossa tapetille ihan pian, kun Nokian sivistyslautakunta ottaa keskiviikon kokouksessaan kantaa uimahallin jatkoon ja uuden uimahallin hankesuunnitelman käynnistämiseen. Sivistyslautakunnan jälkeen kantaa uimahallin rakentamiseen ottavat kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto. Itselläni on asiaan ristiriitaiset ajatukset.

Nokiasta sateenkaarikunta – Enemmän porkkanaa sateenkaari-ihmisten huomiointiin!

16.5.2021|

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 50 vuotta homoseksuaalisten tekojen dekriminalisoinnista ja 40 vuotta homouden sairausleiman poistosta Suomessa. Sateenkaariseniorit ovat kasvaneet ja eläneet maassa, jossa heitä on pidetty rikollisina ja sairaina ja jossa heidän on vähintäänkin toivottu pysyvän näkymättömissä. Tämä päivänä tilanne on jo täysin toinen, mutta parannettavaa silti riittää.

Ei kuntaa ilman yrityksiä – enemmän porkkanaa yrittäjyyteen ja yrittäjille!

13.3.2021|

Nokialla ollaan nyt positiivisessa vireessä: Nokia on Pirkanmaan kolmanneksi elinvoimaisin kunta. Täällä on selkeästi tehty asioita oikein yrittäjyyden suhteen, sillä Nokia pokkasi hiljattain kolmannen palkinnon Pirkanmaan yrittäjyys ja elinvoimakunta -kilpailussa. Hyvään tulokseen ei kannata jäädä makaamaan, vaan yrittäjyyttä kannattaa viedä eteenpäin. Kehitettävää nimittäin on yhä edelleen.

Lisää maukasta kasvisruokaa kouluihin ja päiväkoteihin – koululaiset otettava mukaan ruokien suunnitteluun

27.2.2021|

”Minusta kouluissa pitäisi kouluttaa kokkeja valmistamaan kasvisruokia terveellisesti ja halvalla budjetilla. Mikäli koulussamme on kasvisruokaa, se on yleensä jotain vähän kummallista tai huonosti valmistettua. Koulun kokit voisivat käydä kesällä tai joskus kasvisruokakurssilla.” Näin kirjoitti 12-vuotias Hertta Taubert mielipidekirjoituksessaan (AL 3.2.2021). Hertta, olen täysin samaa mieltä kanssasi!

Vanhojen talojen purkuvimmalle Nokialla on laitettava stoppi

31.1.2021|

Vanhoja rakennuksia halutaan purkaa Nokialla uusien talojen tieltä, koska rakennukset on todettu huonokuntoisiksi. Korjaaminen olisi liian kallista. Kysymys kuuluukin, miksi rakennukset on päästetty huonoon kuntoon? Kuka hyötyy, kun vanhoja taloja puretaan? Ja miksi Nokialla ei arvosteta vanhoja rakennuksia?

Nokian ainoaa jälkifunkkistaloa uhkaa purkutuomio, tilalle suunnitellaan 8- ja 9-kerroksisia kerrostaloja – rakennushistoriallisesti arvokasta Sotkanvirran taloa ei saa purkaa

30.1.2021|

Nokian rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevaa Sotkanvirran taloa uhkaa purkutuomio: maakunnallisesti ja rakennushistoriallisesti tärkeä rakennus halutaan vetää sileäksi. Nokian kaupungin valmistelemien suunnitelmien mukaan tilalle on tulossa 8- ja 9-kerroksiset kerrostalot. Vaikka rakennus on kuntokartoitusraportin mukaan vain välttävässä kunnossa, pitää se pelastaa purkutuomiolta.

Myttyihmisiä ja Excel-taulukoita

12.12.2020|

Ystäväni kertoi hiljattain, ettei ole törmännyt kehenkään niin järjestelmälliseen ihmiseen kuin minuun. Minulla oli tapana pitää Excel-taulukkoa taloudestani. Cd-levyt säilytin aakkosjärjestyksessä. Ja tietenkin astianpesukoneessa jokaiselle astialle on oma paikkansa, kerrotaanhan se jo käyttöohjeessakin. Kai sen jokainen tajuaa?

Kauramaitoa ja kasvilihapullia

1.12.2020|

Muistatko vielä tämän lausahduksen: ”mikään armeija ei taistele kukkakaalipirtelön voimalla”? Pari vuotta sitten puolustusministeri Jussi Niinistö veti kikherneet nenäänsä kuultuaan, että Suomen armeijaan suunniteltiin jopa kahta kasvisateriaa viikkoa kohden. Niinistö kuitenkin unohti, että armeijassa oli ennenkin syöty kasvisruokia, kuten puuroa ja pinaattilettuja.

Haaveet vastaan todellisuus

28.9.2020|

Kattopuutarhoja, museo, tulevaisuustalo, majoitustiloja ja pienvenesatama. Tätä kaikkea voisi olla Tehdassaari vuonna 2026, mikäli Tehdas 108:n ohjelmaidea viime vuodelta toteutuisi. Nokian Tehdassaarella on valtavasti potentiaalia. Alueen esikuvana voisi nähdä Fiskarsin Ruukin, Tampereen Finlaysonin alueen tai jopa Tallinnan Telliskiven alueen, joka on yhdistänyt upeasti yritystoiminnan, urbaanin kaupunkikulttuurin ja vanhat tehdasrakennukset.

Yrityksiä sateenkaaren väreissä

11.9.2020|

Tällä viikolla vietetään kesältä syksyyn siirrettyä pride-viikkoa. Vaikka kulkueet ja muut isommat juhlat jäävät koronan takia väliin, niin sateenkaariliput hulmuavat monessa paikassa. Myös useat yritykset ovat tuoneet sateenkaaren värit markkinointiinsa. Ja kuinka ollakaan, somessa kuohuu jälleen! Omassa somefiidissäni törmäsin erään kahvibrändin pride-henkiseen mainokseen. Yllättäen joku peruspekka oli pahoittanut mielensä: hän vannoi kovasti, että kyseinen kahvi menee samantien boikottiin.

Heitä roskiin ja osta uusi

17.8.2020|

Imurin letku on rikki. Sateenvarjo hajoaa käsiin ensimmäisessä tuulenpuuskassa. Jumppamatosta irtoaa palasia, jotka tarttuvat lattiaan kiinni. Skanneri ei toimi tietokoneen ohjelmistopäivityksen jälkeen. Akkuporakoneen akku on finaalissa, mutta uusi akku maksaa yhtä paljon kuin uusi akkuporakonesetti. Sähköhammasharjan harjakset alkavat hapsottaa parin viikon käytön jälkeen, vaikka varmasti olisi olemassa materiaalia joka kestäisi pidempään käytössä. Heikkolaatuiset vaatteet ovat ihan oma lukunsa, joten niihin en viitsi edes mennä.

”Eikö sinua hävetä lomailla?”

31.7.2020|

Viiden vuoden yrittäjäurani aikana olen törmännyt monenlaisiin uskomuksiin. Esimerkiksi jotkut ovat ällistyneet siitä, että yrittäjäkin voi pitää kesälomaa. Kyllä toki! Mutta mitkä yrittäjyyteen liittyvistä myyteistä ovat totta ja mitkä tarua?

Teknisen käyttöikänsä päässä

8.7.2020|

Ikkunat ovat ikääntyneitä. Toinen ulko-ovista on käyttöikänsä lopussa. Vesikate on ylittänyt teknisen käyttöikänsä. Muutaman vuoden takainen, asuntokauppojen yhteydessä tehty kuntokartoitusraportti oli karua luettavaa. Kas kun nykyiselle kotitalolle ei samantien julistettu kuolemantuomiota: talo on tullut teknisen käyttöikänsä päähän ja se on vaihdettava uuteen.

Kummallisia kysymyksiä

29.5.2020|

Kun minua pyydettiin kirjoittamaan kolumni Nokkariin, oli ensimmäinen ajatukseni: mahtavaa! Mutta heti perään iski ahdistus: mistä ihmeestä kirjoittaisin?

Go to Top